100% sok z wyselekcjonowanych oliwek odmian Arbequina, Picual i Hojiblanca, które pozwalają nam zawsze uzyskać te same standardy smaku, aromatu i jakości.
Oliwa z oliwek Extra Virgin z Abril to zrównoważony olej o gęstej i płynnej konsystencji, która powoduje przyjemne uczucie w ustach.
Te trzy odmiany uzupełniają się wzajemnie, tworząc zrównoważony, przyjemny i pyszny końcowy smak. Jest to doskonała oliwa z oliwek do spożycia na surowo lub do gotowania smażonych potraw, gulaszu i jednolitych sosów.
Hojiblanca
Odmiana uprawiana obecnie we wschodniej części Sewilli, Kordobie oraz na południu i północy Malagi. Owoc oliwki jest duży z (waga może wynieść aż do 4,8 g) i ma okrągły kształt. Proces dojrzewania trwa od końca listopada do końca grudnia. Substancja oleista w oliwce stanowi 17-19% owocu. Oliwa ma wysoki poziom kwasów tłuszczowych nienasyconych. Dodatkową zaletą jest niższa niż w innych olejach ilość nasyconych kwasów tłuszczowych. Dzięki temu oliwa z oliwek Hojiblanca jest polecana osobom będącym na diecie. Oliwa ma organoleptycznie szeroką gamę smaków. Nieznacznie słodki smak na początku, przy delikatnie gorzkim zakończeniu z posmakiem jabłka i awokado i migdałów. Oliwa idealnie nadaje się do smażenia i wykonywania pieczywa, makaronów i ciasta o doskonałej konsystencji.
Picual
Jedna z najpopularniejszych odmian, wywodząca się z prowincji Jaen, obecnie uprawiana również w Kordowie i Grenadzie. Owoce są dość duże (średnia wielkość 3,2 g) mięsiste i mają dużą zawartość substancji oleistych (średnio 22%). Mają podłużny kształt i są zakończone dzióbkiem. Oliwki uprawiane na nisko położonych terenach charakteryzują się delikatnie gorzkim smakiem i wyczuwalną nutę drewna, a oliwki z regionu górskiego są słodsze, i mają świeży posmak. Oliwa z tej odmiany posiada duże bo aż 80% ilości kwasów tłuszczowych jednonienasyconych. Oliwa może być wykorzystywana do smażenia, zup, sosów, sałatek i gazpachos.
Arbequina
Odmiana pochodząca z gminy Arbeca z Katalonii. Oliwki są uprawiane w Lerida, Huesca, Tarragonie i Saragossie. Owoc oliwki ma owalny kształt i małe wymiary (waży średnio 1,9 g) utrudniające ich ręczny zbiór. Ta odmiana oliwek jest jednak bardzo ceniona ze względu na dużą ilość owoców zbieraną z pojedynczego drzewa. Przy jednocześnie stosunkowo wysokiej zawartości oleju 20,5% w owocu oliwki. Oliwy tłoczone z tej odmiany mają gęstą konsystencję z wyraźnym aromatem owocowym. Odmiana Arbequina cechuje się łagodnym słodkim i wyważonym smakiem z wyczuwalną nutą jabłka i świeżych migdałów. Oliwa jest wysoko ceniona ze względu na wysoką zawartość kwasu linolowego.