Ocet balsamiczny IPG Tuscia Del Ducag
Cena za szt.
Opis produktu
Ocet balsamiczny z Modeny
Ocet balsamiczny z Modeny może być produkowany wyłącznie w prowincjach Modena i Reggio Emilia. Tutaj występują winogrona charakteryzujące się odpowiednim stężeniem cukrów i kwasowością.
Modena i Reggio Emilia to tereny o typowym klimacie kontynentalnym, złagodzonym wpływem bliskiego Morza Adriatyckiego. Warunki te sprzyjają rozwojowi lokalnych roślin używanych do produkcji octu, co ma decydujący wpływ na proces dojrzewania octu balsamicznego z Modeny.
Ocet balsamiczny z Modeny jest wytwarzany z fermentowanych moszczów winogronowych, z dodatkiem dojrzałego octu i octu winnego, a następnie rafinowany w drewnianych beczkach.
Wyróżnia się delikatnym, długotrwałym aromatem, przyjemną i harmonijną kwasowością, intensywnym kolorem, aromatem octu z nutami drewna i zrównoważonym słodko-kwaśnym smakiem.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.