Pesto alla Genovese con Tartufo 180g
Cena za słoik
Opis produktu
Bazyliowe pesto z truflami to wyborne połączenie dojrzewającej w słońcu oliwy, bazylii, chrupiących orzechów nerkowca i aromatycznej czarnej trufli. Nie ma bardziej włoskiego produktu. Jest to wspaniała opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej i wszelkiego rodzaju tapasów.
Zielone pesto bazyliowe z truflami można wykorzystać na wiele różnorakich sposobów. Jest bardzo uniwersalne i można je serwować na ciepło jak i na zimno w zależności od gustu. Podawane na ciepło ma większą intensywność przez co wspaniale podkreśli charakter każdego dania. Ten produkt powinien znaleźć się w kuchni każdego smakosza włoskich klimatów. Aromatyczna bazylia, delikatne oliwki, chrupiące orzechy i pikantna nuta dojrzewającego sera sprawią, że każdy posiłek stanie się podróżną do słonecznej Italii.
Zielone pesto w wersji śniadaniowej można zaserwować w różnych wersjach. Zaczynając od najprostszej do posmarowania bagietki, tosta czy foccacii. Jeśli jesteś fanem jajek koniecznie użyj go do faszerowania lub jako dodatek do omleta. Podawane na ciepło sprawdzi się najlepiej z makaronem lub gnocchi. Wzbogaca smak praktycznie każdego dania na bazie warzyw, mięsa, nabiału czy owoców morza.
To pesto musi znaleźć się również na talerzu przekąsek (tapasów) do wina czerwonego lub białego w akompaniamencie pieczywa, dojrzewających serów i wędlin.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
- Wartość energetyczna 1570kJ/381kcal,
- Tłuszcz 37,5 (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5),
- Węglowodany 4,7g (w tym cukry 2g),
- Białko 4,6g,
- Sól 2,5g.
Przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3-4 dni.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.