Szukaj
Infolinia 730030204
CYKORIA Anna Majewska
Menu Menu
Koszyk Koszyk
0
Ulubione Ulubione
0
Konto Konto
Ser hiszpański Monte Enebro
Ocena: Brak
Numer Katalogowy: 6120
• Dostępny
+/- 1kg

Cena za kg

241,50 PLN
Ilość
Dodano do koszyka
Produkt niedostępny w tej liczbie. Dostępna ilość:
Czas wysyłki: 48 godzin
Dostawy: od 19,90 PLN
Zapytaj o produkt
Drukuj

Opis produktu

Opierając się na jakości i wyrafinowaniu oraz chcąc zaspokoić najbardziej wymagające podniebienia naszych klientów, przedstawiamy hiszpański ser Monte Enebro. Ser ten można znaleźć w sklepach takich jak ekskluzywny dom towarowy Harrods w Londynie , gdzie znany jest jako hiszpański kozi ser. W Hiszpanii jest obecny w zakątkach dla smakoszy El Corte Inglés oraz w miejscach turystycznych, takich jak Mercado de San Miguel w Madrycie.
Dodatkowo Monte Enebro otrzymało wiele nagród krajowych i międzynarodowych. Wśród nich trzy złote medale na World Cheese Championship, dwa na The London International Cheese Show oraz kilka pierwszych nagród dla najlepszego sera w Hiszpanii.
Mamy zaszczyt być oficjalnymi przedstawicielami w Polsce marki serów Vega Sotuelamos.
 
Wytwarzany w Avila w Hiszpanii przez legendarnego serowara Rafaela Baeza i jego córkę Palomę, Monte Enebro to ser z koziego mleka, wytwarzany w dużym 2lb. w kształcie kłody z mleka pasteryzowanego. Monte Enebro był pierwszym z fali nowych serów produkowanych w Hiszpanii i zyskał znaczną międzynarodową renomę.
Baezowie produkują Monte Enebro przy użyciu penicyllium roqueforti, tej samej formy, której używa się do produkcji Roquefort. Jednak zamiast przebijać ser, co umożliwiłoby rozwój niebieskich żyłek, na krawędzi sera rozwija się niebieska pleśń, dodając złożony smak i charakterystyczny wygląd Monte Enebro.
We wczesnym okresie dojrzewania wewnętrzna pasta sera jest czysto biała, lekko kredowa i krucha. Z wiekiem pasta ma tendencję do rozpadania się, staje się rzadka i prawie przezroczysta tuż pod skórką.
Smaki w młodszych serach są łagodne, jasne i pikantne, z wyraźnymi nutami cytrusowymi połączonymi z piwnicznym aromatem i smakiem nadanym przez niebieską skórkę. Gdy sery dojrzewają, aromaty stają się bardziej ostre, a smaki ewoluują i wzmacniają się, stając się dość asertywne.

Parametry

Skład
pasteryzowane mleko kozie, podpuszczka, chlorek wapnia, kultury mleczarskie, sól
Alergeny
mleko kozie
Data przydatności
26/12/2021
Kraj pochodzenia
Hiszpania

Opinie

Napisz opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.

Powiązane produkty

Ser Baldauf Alpejski
126,00 PLN

Ser Baldauf Alpejski

Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Mozzarella Bufala
16,80 PLN

Mozzarella Bufala

125g
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser Appenzeller Purple Label - 9 miesięcy
210,00 PLN

Ser Appenzeller Purple Label - 9 miesięcy

+/- 300gr
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
 Ser alpejski Baldauf Chili
126,00 PLN

Ser alpejski Baldauf Chili

+/- 300g
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
 Ser alpejskie Baba Jaga
126,00 PLN

Ser alpejskie Baba Jaga

+/- 300g
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser sałatkowy ( krowi, kostka )
93,50 PLN

Ser sałatkowy ( krowi, kostka )

1,8kg
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser Hiszpański kozi Al Pimenton
151,00 PLN

Ser Hiszpański kozi Al Pimenton

+/- 900g 1szt.
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser Włoski Moliterno z truflami - owczy
262,00 PLN

Ser Włoski Moliterno z truflami - owczy

+/- 3kg
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser Włoskie Primosale z Rukola
90,30 PLN

Ser Włoskie Primosale z Rukola

+/- 900g
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Ser Włoski Pecorino Norax/Sardus BIO
156,50 PLN

Ser Włoski Pecorino Norax/Sardus BIO

+/- 3kg
Dodano do koszyka
Dodano do ulubionych
Usunięto z ulubionych
Zapytaj o produkt
Dodaj opinię
Ser hiszpański Monte Enebro
Twoja ocena:
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl