Ser Włoski Asiago

Cena za kg
Opis produktu
Asiago to jeden z najstarszych serów. Produkowany jest od roku tysięcznego na Płaskowyżu Asiago, skąd zaczerpnął swoją nazwę. Wytwarzany jest z mleka krowiego w regionach Vicenzy, Trydentu, Padwy i Treviso. Asiago posiada certyfikat DOP i oficjalnie uważany jest za "wyrób górski" z racji miejsca produkcji.
To ser popularny we Włoszech, natomiast w Polsce nie jest on jeszcze tak dobrze wszystkim znany. Co wiemy o tym włoskim rarytasie? Okres dojrzewania sera Asiago wynosi minimum pół roku. Posiada prosty skład: mleko krowie, podpuszczka i sól oraz cechuje się jednocześnie ostrym i słodkim smakiem.
Ser Asiago - ostro - słodki rarytas z Włoch w kawałku lub świeżo krojonych plasterkach.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.