Ser Włoski Krowi Nero Imperiale
Cena za kg
Opis produktu
Ser o kształcie sześcianu, dojrzewający z wykorzystaniem jednego z włoskich wybornych produktów gastronomicznych: Ocetu Balsamicznego z Modeny IGP.
Dojrzewanie poprzez macerację trwa około miesiąca i następuje po okresie starzenia przekraczającym 90 dni.
Efekt na podniebieniu jest zrównoważony i zaskakujący: kwaśno-słodki smak octu, pełen aromatów i niuansów, łączy się idealnie z delikatną, słodką nutą mleczną, bez bycia zbyt agresywnym lub dominującym.
Ser ma szorstką skórkę w kolorze czarnym, pokrytą węglem roślinnym.
Wewnątrz, w kierunku środka, pasta jest kreślona i biała, podczas gdy w okolicy krawędzi jest bardzo zwartej konsystencji o jasnożółtym kolorze, ze względu na długotrwałe dojrzewanie.
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.