Sos Sambal Oelek Ostry

Cena za szt.
Opis produktu
Sambal Oelek: Pikantna i aromatyczna pasta chili z Indonezji
Sambal Oelek to pikantna pasta chili, która jest popularna w kuchni indonezyjskiej i innych krajach Azji Południowo-Wschodniej. Jest wytwarzana z surowych, drobno posiekanych czerwonych papryczek chili, co nadaje jej charakterystyczny ostropikantny i kwaśny smak. Sambal Oelek można stosować jako przyprawę lub dip do różnych potraw.
Dodatkowe informacje o Sambal Oelek:
- Indonezyjskie słowo "ulek" oznacza rodzaj tłuczka, którym w moździerzu rozdrabnia się składniki. Właśnie w ten sposób tradycyjnie wytwarza się Sambal Oelek.
- Sambal Oelek doskonale pasuje do dań z ryżem, ale można go również używać do marynowania mięsa, ryb i warzyw lub jako pikantny sos do potraw.
Zapraszamy do wypróbowania naszych sambalów i odkrycia nowych smaków kuchni azjatyckiej!
Parametry
Opinie
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie.