- Sklep
- Oferta
- MIĘSO I WĘDLINY
- Wędliny
- Wędliny hiszpańskie
Wędliny hiszpańskie, których musisz spróbować
Szynka hiszpańska również zdobyła na świecie wielu zwolenników, którzy są oczarowani jej smakiem. W Hiszpanii powstaje także najdroższa szynka świata, czyli szynka iberyjska. Podawana cieniutko na talerzu, to prawdziwy przysmak wśród samych Hiszpanów jak i przejezdnych. Jej smak zawdzięcza się zrównoważonej hodowli świń, które żywią się głównie żołędziami, ziołami i jęczmieniem. Nieco tańszy zamiennik równie dobrej szynki, to jamón serrano, która jest produkowana z białej odmiany świń. Różnica między tymi dwiema szynkami jest zasadnicza, ponieważ hodowla świni nie jest tak rygorystyczna, jak w przypadku świni iberyjskiej. Oprócz tych dwóch rodzajów szynki równie popularne jest chorizo sprzedawane w formie kiełbaski. Ciekawy smak tego rodzaju kiełbasy zawdzięczamy odpowiedniej ilości papryki oraz chilli. A może nie słyszałeś nigdy o hiszpańskiej kiełbasce fuet? Jeżeli nie miałeś okazji jej próbować, to musisz to koniecznie nadrobić! Miękka konsystencja mięsa wieprzowego jest otoczona skórą z pleśni, która nadaje kiełbasce unikatowego smaku. Hiszpańskie wędliny, to prawdziwa gratka dla wszystkich smakoszy, którzy chcą spróbować czegoś nowego i niepowtarzalnego.

CHORIZO EXTRA TÚNEL A LA PIMIENTA

Chorizo extra Vela Especial

Jamon de CEBO Iberico 50% z/k

SALCHICHON EXTRA TÚNEL A LA PIMIENTA
